"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
A bűn fogalma
A bűn fogalma

A bűn fogalma

A bűn fogalma nagyon leegyszerűsítve jelenik meg a köztudatban és a hagyományos hittanokban: „gondolat, szó, cselekedet, mulasztás

Emiatt a bűnbocsánat értelmezése is téves: a büntetés elengedése.

Sokkal mélyebb, súlyosabb dologról van szó. A bűn a szellem betegsége, mely Istentől való fokozatos elfordulás által keletkezett. Ez az elfordulás egyben a szeretet törvényétől való eltávolodást is jelentette, mely a személyiség torzulásához, elhomályosodásához vezetett, és képessé tette a szellemet/embert a rossz megcselekvésére. Ez a negatív „képesség” maga a bűn. Amit a világban bűnnek látunk, az valójában már a bűn tünete. Ebből következően a megbocsátás sem olyan egyszerű.

„Azért nem tudtak a keresztény egyházak sem egy na­gyobb, egy tisztább engesztelési igazságot felismerni az Úr halálában, mint a zsidók véráldozatát, mert ott áll előttük a hazugság árnya, mely a megbántott isteni igazságot az ártatlan Ember-Jézus szenvedéseiben látja kielégülni és megnyugodni.”(Névtelen szellem tanításai-II)

Többet ugyanerről itt. (Névtelen szellem-II. Titkos tanítások-II. alapján)

Download this article as an e-book

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon