"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
MI A CÉL?
MI A CÉL?

MI A CÉL?

MIÉRT KÉSZÍTJÜK EZT A HONLAPSOROZATOT?

MINEK, KINEK DOLGOZUNK? MIÉRT?

SZÜKSÉG VAN EGYÁLTALÁN ERRE?

MI A CÉL?

VAN ENNEK ÉRTELME?

De sokszor kérdezték ezt már tőlem.

Semmi értelme fordulj befelé, tíz év múlva itt a világvége, (utolsó idők?) jobb lenne magaddal törődni, nem másokkal.

Különben is a spiritizmus nem játék, azt nem kell plénum elé vinni. Pláne internetre. Majd aki akarja megtalálja magának…

The Chosen TV Series | Fan-Made Alternate Intro * A Kiválasztott c. film intrója. Erős szimbólum a kereszténységet képviselő halak helyes irányba való visszafordulása

Igen?

És ha tényleg itt a világösszeomlás 10 éven belül, akkor mindenki csináljon azt, amit akar?

És a régiek? Hány kilátástalan helyzet elé kerültek? Nem hátráltak. Kivártak, kidolgozták magukat belőle. Még 1942-1989 között sem. Pedig akkor igazán volt is félnivalójuk.

És… hol az a híres szeretet? A segítőkészség, a jobbítási vágy, et cetera, sorolhatnám…

Miért gondolom én azt, hogy nem véletlenül szökkent szárba itt, és csak itt a Kárpát-medencében az Evangéliumi Spiritizmus?

Mert itt vagyunk több mint ezer éve. És hol vannak a leigázóink?

Tatárjárás? * Törökdúlás? * Rákóczí szabadságharc? * Habsburg Birodalom? * I. Világháború? * Tanácsköztársaság? * II. Világháború? * Szocializmus? * 56? * Kommunizmus? * Internacionalizmus? * Mi a neve a folytatásnak?

És akkor most, mi a teendő hogyan tovább?

Mindannyiszor ott álltunk a sírjuknál, amikor temették őket…

Miért gondolom én azt, hogy az Evangéliumi Epiritizmus szóösszetétel jobban értelmezhető, ha azt mondjuk: Magyarországi Evangéliumi Spiritizmus?

A nyelv miatt?

A geopolitikai (fölrajzi) helyzetünk miatt?

A több mint ezer év miatt?

A magyar lélektan miatt?

A flujdikus közeg miatt?

Mária országa miatt?

Miért mondom azt, hogy akik ezt a szellemi-etikai eszmerendszert több tucat éven keresztül megalkották azoknak az élete hihetetlenül tanulságos és izgalmas? Valamint hányattatott is, de bizonyságos.

Kik voltak azok, akik vállalták felépíteni ez a több mint 150 évet?

Túl sok a kérdés… Mindenki válaszolja meg magának, és számoljon el a lekiismeretével. Ha van.

Mi folytatjuk tovább, az elődeink nyomában.

Tehát a hármas páros:

Adelma-Grünhut Adolf, (35 év)

Eszter-Pátkai Pál, (15 év)

Zita-Pőcze József. (50 év?)

Hatalmas párosok. És a velük együtt említhető, óriási képességű emberek, akik hihetetlen életút közben, vagy a végére eljutottak az Evangéliumi Spiritizmus bizonyosságára.

Itt említendő eklatáns példaként Tóvölgyi Titusz személye, aki aktív kommunistaként (újságíróként!) a Tanácsköztársaság éltetésére könyvet is írt, 1 évet börtönben is kényszerült tölteni, majd ő az, aki lefordítja a “Szellem Erő, Anyag” c. Adelma alapkönyvet, és magyarul megjelenteti!

Micsoda fordulat! Ő fordítja le a Szellem Erő Anyagot.

Egy évig dolgozik rajta, majd, amikor kész hozzáfog az értelmezéshez. Három évig próbálgatja papírra vetni, magyarázni az Égi Világosság olvasóinak a könyv értelmezését, mígnem három év múlva levelet ír Grünhutnak, a főszerkesztőnek, hogy nem megy, képtelen megfejteni. Befejezi a könyvről szóló értelmező írásait, és akkor jelentkezik majd, ha úgy érzi megoldotta. Nem jelentkezett. Legalábbis ezzel kapcsolatban…

Ide másolom Tolnai György kiváló gondolatait, aki biztonsági másolatnak (ismerős kifejezés: backup?) nevezi a Clevelandi kört. (merthogy 1949 után egészen 1989-ig hivatalosan csak ők voltak magyar nyelvű evangéliumi spiritiszták.

Clevelandban!! Amerikában!!

“A Harmadik Magyar Spiritiszta Kör megalakulása

Az idegenbe került hasonló szellemiségű – magyarok 1916-ban Harmadik Magyar Spiritiszta Kör néven az amerikai Clevelandben megalapították körüket. Az azóta is élő, már több mint százéves múltra visszatekintő közösség szoros kapcsolatot tartott fenn a magyarországi Szellemi Búvárok Pesti Egyletével, így annak a szellemiségét őrizte és adta tovább Amerikában, maga is jelentős szellemi eredményekkel gazdagítva a magyar gyökerű evangéliumi spiritizmust.

Elgondolkodtató, hogy a szépen fejlődő, és a legnagyobb feladatára készülő Magyar Evangéliumi Spiritizmus szellemi vezetése a Föld túloldalán mai kifejezéssel biztonsági másolatot hozott létre 1916-ban! Egy olyan időpontban, amikor elképzelni sem lehetett azokat a súlyos történelmi változásokat, amelyek a következő száz évben az ország jövőjét alakították.”

Ezt a Facebookot, és honlapsorozatot azoknak szánom,

akik nem annyira ismerik/ismerték a több mint 150 év alatt szellemi segítséggel felépített eszmerendszert (csakúgy, mint én, aki kutatás közben élem meg percről percre a szellemi gondoskodás precizitását, az ÖSSZEFÜGGÉSEKET). Vannak, lesznek olyanok, akiket ez nem érdekel, azoktól elnézést kérek. De biztos vagyok abban, hogy ha a végére érek – csak ámulattal és örömmel lehet majd látni annak bizonyságát, hogy mindig minden a kellő időben történt. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a szabad akarat lehetősége állandóan biztosított volt szereplőinknek, sőt pont emiatt – úgy mondanám, – vészesen lebegett a fejük felett a tévedés, a téves döntések lehetősége is. Mert ha tévedünk, ha rosszul döntünk, akkor bizony marad az elrontott ’élet’-mű.

Hát ezért fontos: legyen példa nekünk, az utókornak az előzmény, vajon hogyan élünk a lehetőségeinkkel? Képesek legyünk jól dönteni. És egy-két-három jó irányú döntés után észrevesszük, hogy máris vezetnek minket szellemi kapcsolataink, vagy más néven az Őrangyalunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon