"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
ÖSSZEFÜGGÉSEK  –  ADELMA VELÜNK VAN
ÖSSZEFÜGGÉSEK – ADELMA VELÜNK VAN

ÖSSZEFÜGGÉSEK – ADELMA VELÜNK VAN

Talán mégsem estem túlzásba?

Amikor ma délután megbeszéltem Ágostonnal hogy az általa készített értelmezést a Szellem, Erő, Anyaghoz mikor és hogyan kezdjük el részletekben blogolni, még nem tudtam, hogy áthúzza terveinket az élet.

Vagy a véletlen?

A cikkeimhez kerestem anyagot amikor egyszer csak véletlenül belekattintottam egy régen elmentett Youtube-videóba. És mi indult el? Hát a Losinjról szóló (Lussinpiccolo régi nevén Adelma idejéből) Nikola Andrijčić videóinak legszebbike amit el is felejtettem.


És máris velünk van Adelma 1907-ből legvirágzóbb nőként (67 éves), a tengerparton kutyájával.

Örömömre végre nem a bal profilját látjuk, mert az jobban öregedett, mint a jobb.

Čikat / Cigale:  Then & now
6:12-től 6:25-ig láthatjuk Adelmát.

Mi ez hát, ha nem véletlen?

De véletlenek nincsenek, ezt megbeszéltük. Akkor hát?

Csaknem figyelmeztetést kaptam/kaptunk, hogy el kell dobni kaszát-kapát, és mindent eldobva lélekszakadva elővenni Ágoston anyagát?
A Szellem Erő, Anyag értelmezését? Mert ez annyira fontos? Amit ősidők óta próbálunk megérteni?
Adelma is erre jár, nemcsak a könyve?

Ambroz Haracic feleségével, Mimivel a házuk előtt

Belenézegettem félretett anyagaimba és látom ám, hogy a híres Adelma villát Lussin-Piccolóban újabb befektetők megvették tavaly és átalakították luxuspanzióvá.
Ahogy látom, nem is volt nehéz (csak sok pénz kellett hozzá) mert a háromszintes villából 7 luxuslakosztályt csiholtak, hat luxus fördőszobával, négy luxus konyhával, tengerre néző teraszokkal, fűtött medencével a parkban, stb. Az alapterület pedig nem is változott.
Ja, és egy életnagyságu szoborral pár lépésre az épülettől, ami Ambroz Haracic emlékműve. Nagyrészt neki köszönhető Lussinpiccoló felfedezése.
Egyszóval fantasztikus villa lehetett, anno Adelma idejében is, nem csodálom, hogy mennyire ragaszkodott hozzá. Gyakorlatilag külsőleg csak annyit változott, hogy vörösre festődött kívülről. Belülről pedig mai luxuscikkekkel szerelték fel.

Csak átnevezték. A Villa Adelma ezután Captain’s Villa Rouge lett…

Pedig ez volt az első luxusvilla, amit Lussinpiccoloban építettek. És csaknem 100 évig jó volt a Villa Adelma név…

Captain’s Villa Rouge lett a neve, és eredeti formájában fennmaradt, beleértve a varázslatos kertet is. A ma látható történelmi villa pontosan úgy néz ki, mint amit első tulajdonosa láthatott. Willibald Reidel, egy rossz egészségi állapotban levő grazi vállalkozó úgy döntött, hogy a hátralévő időt a lošinji éghajlat alatt tölti. De közvetlenül odaköltözése előtt meghalt. Az örökösöktől vette meg Ödön. A 20. század elején a villa leghosszabb ideig tartó tulajdonosa Antonio Tarabocchia, Mali Lošinj egyik kapitánya, később polgármestere volt. Neki megfelelt a Villa Adelma. 2022-ben az ukrán háború következményként az egyik orosz milliárdos lányától kobozták el. Neki is jó volt Adelma név. Csak az új tulajdonos húzott egy vonalat. Bizonyára fogalma sem volt az előzményekről.

A villa nem véletlenül épült erre a szélvédett helyre, ami tökéletesen megóvja a fenyegető Bora szélviharaitól.
Nézzük a képeket, és érezzük magunkat ott és akkor. Adelmával.

Azt hiszem, Adelma végigkisér minket a Szellem, Erő, Anyag Ágostontól kapott értelmezése során. Is.

TEHÁT NE FELEDJÜK:

KEDDEN INDUL ÁGOSTON

7 HETES SOROZATA

A SZELLEM, ERŐ, ANYAG

ÉRTELMEZÉSÉRŐL.

A HEGYI BESZÉD FOLYTATÁSA 8 HÉT MÚLVA KEDDEN ÉRKEZIK

Download this article as an e-book

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon