"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
Megjelent a Szellem, Erő, Anyag c alapmű
Megjelent a Szellem, Erő, Anyag c alapmű

Megjelent a Szellem, Erő, Anyag c alapmű

Tóvölgyi Titusz fordításában és magyarázataival jelent meg Vay Adelma: Szellem, Erő, Anyag címü könyve. 1899 karácsony napján tudósít róla a Marosvásárhelyi Közérdek c. újság

Adelma így ír a könyv születéséről “Tanulmányok a szellemvilágról” című kötetében: “Sokat beszéltek vezetőink egy különös könyvről és ennek számtörvényeiről, melyet majd meg kell írnom. E végből sok oktatói és előkészítő nyilvánulást tartottak; neveltek, képeztek rá; új fogalmakkal és gondolatokkal láttak el; míg végre 1869 november havában 36 nap alatt megírták általam a „Szellem, erő, anyag”című könyvet a számtörvényeivel együtt.”

Állítólag ennek a könyvnek ismerete volt a belépő az Egyesületbe. Elhisszük-e vagy nem, de különlegesen nehéz olvasmány. Talán elsőre a harmada ha befogadható.

“A spiritizmus iránt érdeklődők számára most jelent meg Budapesten az „Égi Világosság“ czimű spiritiszta lap szerkesztőségében egy könyv, a mely be lett küldve hozzánk. Kiállítása igen csinos, czime, a sok emlegetett Szellem, erő anyag“. Szakavatott spiritiszták véleménye szerint ez a könyv képezné a spiritízmus alapját, s olvasson bár át valaki egy könyvtárt, e könyv olvasása nélkül, a spiritizmust nem érti meg. A spiritizmusnak már külön világirodalma lévén, a spiritiszták szerint ez a könyv képezné annak egyik gyöngyét, melyre nagy tudósok, mint tekintélyre hivatkoznak. Mediumilag irta Vay Adelma, fordította Tóvölgyi Titusz. E könyv egyúttal a spiritiszták állítása szerint szellemválasz a Büchner „Kraft und Stoff“ czimü hires könyvére. Ára 3 korona. Megrendelhető az „Égi Világosság“ szerkesztőségében, Budapesten, VII., Wesselényi-utcza 30. sz.”

Download this article as an e-book

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon