"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
A SZLOVÉN KAPCSOLAT.
A SZLOVÉN KAPCSOLAT.

A SZLOVÉN KAPCSOLAT.

A SZLOVÉN KAPCSOLAT. AVAGY VAY ADELMA ÖRÖKSÉGÉNEK FELTÁRÁSA BUDAPESTEN

VON VAY ADELMA ÖRÖKSÉGÉNEK FELTÁRÁSA BUDAPESTEN a honlap budapesti oldala

Rövid idézet magyarul a honlapról

“Az Adelma von Vay életét és munkásságát bemutató szimpózium (2012) után úgy tűnt, hogy az Adelma érdeklődés első hulláma valamelyest alábbhagyott, a kutatás az Adelma korszakából származó külföldi spiritiszta és teozófiai publikációk tanulmányozásával folytatódott. népszerűsége csúcsán volt. Ezt az időszakot “hiányzó 30 évnek” neveztük, mivel ez a Duh, sila, snovu című  könyv első megjelenésétől  1870-ben Adelma életemből  ( Aus meinem Leben ) című naplójegyzeteinek  1900-as megjelenéséig ível – kezdetben nagyon. kevés információ állt rendelkezésre erről az időszakról, kevés kézzelfogható adat, amely megvilágította volna munkásságát és a spiritiszta és teozófiai mozgalom fejlődésére gyakorolt ​​hatását. Már bizonyos forrásokból meríthettünk, különösen a híres műből Helena Petrovna Blavatsky Ízisz című  könyvéből  és Emma H. ​​Britten a modern spiritizmus első átfogó története tizenkilencedik  századi csodák című könyvéből  nyilvánvalóvá vált, hogy Adelmát abban az időben rendkívül nagyra értékelték az okkult, spiritiszta és az akkori teozófiai körök.

Anton Rozman Vay Adelma szlovén kutatója

Ám Adelma szerepének és befolyásának szisztematikus kutatására az említett mozgalmak e formálódási időszakában csak Anton Rozman vállalkozott igazán, aki 2018 tavaszán a budapesti Teozófiai Társaság előadásán mutatta be először nyilvánosan felfedezéseit.”

“Az előadást budapesti látogatásunk részeként szerveztük, amikor Anton Rozmannal, Nena Židovval és Aleksandra Boldinnal a Szellemkutatók Egyesülete (Verein Spiriter Forscher) korai történetéhez kutattunk archív anyagot, amelyet Adelma és Grünhut itt alapítottak 1871-ben. Ebből az alkalomból találkoztunk egy budapesti spiritiszta csoporttal is, akik még mindig Adelma filozófiájának elvei szerint dolgoznak, amint azt a Duh, sila, snov című könyvben a média írása tárja eléje.”

ADELMA VON VAY: ÉLETE ÉS MUNKASÁGA AZ 1870-ES ÉVEKBEN ÉS AZ 1880-AS ÉVEK ELEJÉBEN . Angol nyelvű pdf

ADELMA VON VAY: ÉLETE ÉS MUNKASÁGA AZ 1870-ES ÉVEKBEN ÉS AZ 1880-AS ÉVEK ELEJÉBEN – 2018-06-19 .Angol nyelvű pdf

SZELLEM, ERŐ, ANYAG – második, bővített kiadás, 2019 szlovén nyelvű pdf

Ki volt Adelma Vay? Szlovéniában nemzeti hősként tisztelik Vay Adelmát. 2012-ben 2 napos szimpoziont tartottak róla és munkásságáról Slovenske Kojniceben (Gonobitz)

Az alábbiakban olvasható a Szimpoziumról szóló beszámoló szlovén nyelven

Antoni Rozman, Adelma kutatója eljött Budapestre tovább gyűjteni az információkat Adelmáról. Alábbiakban szlovén nyelven

Skala TV info - aktualno "Skrivnostna dobrotnica - Konjičanka Adelma von Vay"

Mégis ki tudja, ki volt az a Vay Adelma?

A szlovén és a magyar térség egyik első spiritisztája, az ezoterika és az okkultizmus úttörő nagyasszonya.

A szlovéniai magyar nyelvű TV műsora Adelmáról

Download this article as an e-book

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon