"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
Idézetek
Idézetek

Idézetek

Vay Adelma: Tanulmányok a szellemvilágból

1. Az elvek

+A legmagasabb elv Isten, mint ahogy a „Szellem, erő, anyag”című könyvünkben János szavaival idéztük: „Kezdetben vala az Ige, az Ige Istennél vala, Isten vala az Ige.” Isten az Ige, melyből minden teremtetik és a már megteremtett összességek egyek. Az elv: „Isten”; a közeg: „az Ige”; a jelenség: „az, ami ez által teremtetett.” Isten a szellem; az Ige az erő; ami pedig ebből teremtetett, az anyag, a teremtés. A legmagasabb elv tehát mindig „Isten”, az őstörvény, a teremtés, az élet, a mozgás és képződés törvénye — Ő.
Sokan vannak, kik Istent s a törvényeket tagadják, nemcsak a földön, de a mindenség más birodalmaiban is, ahol az ellenszegülés működik. Nem akarják elismerni Istent, mint személyes őslényt, kinek alakja, alkotása, lényege és nagysága az egyszerű fejletlen szellemeknek felfoghatatlan. Mások ismét egyetemesítik, szétdarabolják, szétosztják úgy, hogy végre mindenütt van és sehol sincs, mire a teremtés atyja, az Úr, lényegéből kiforgatva van. Isten az ős elv, az atya és teremtő, aki minden lényt szeretettel ölel át.

Részlet Adelma “Tanulmányok a szellemvilágról” című kötetéből

Download this article as an e-book

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon