"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
Mészár Anna
Mészár Anna

Mészár Anna

Mészár Anna

Anna médium

Szólnunk kell még szeretett “Anna néni” médiumi munkásságáról is, akit a második generáció, és az “újak” (a II. világháború és 1956 után érkezettek) is lelki édesanyjuknak tekintettek. Ő, Gyula testvér igaz lelki munkatársaként, mint transzbeszélő médium szolgálta a gyülekezetet 62 éven át. Sok szép és tanulságos tanítást kaptak általa a gyülekezet tagjai, amiért mindig szeretettel és hálával emlékezünk rá.

A Szellemkutatók Pesti Egyletével Anna közvetítésével tartottak fenn kapcsolatot az 1930-as évekre visszamenőleg. Ő ötször látogatott haza, ismerte Pali bácsit is és Eszti nénihez igen szoros kapcsolat fűzte.
A gyülekezet az 1930-as években Anna médium személyes látogatása révén kapcsolatot teremtett Eszter médiummal és Pátkai Pállal, és még négy alkalommal látogatta meg Budapesten Esztert. Ez a kapcsolat halálukig fent maradt, sőt az elnyomatás éveiben még szorosabbra fűződött, amikor is felvállalták Eszter anyagi támogatását.
Anna testvér 1948-ban történt látogatása alkalmával a Névtelen Szellem Eszter által közölte vele, hogy a Nap szellem befejezte küldetését gyülekezetünkben, ezért a Szürke Szellemet nevezi ki a gyülekezet új szellemi vezetőjévé.
Trombitás Gyula 1969 december 12-én bekövetkezett haláláig vezette a gyülekezetet, mindenkor az evangéliumi spiritizmus eszmeiségét tartva szem előtt. Krisztus Urunk hűséges követője volt, akire a tagság, mint követendő példaképre szeretettel és tisztelettel emlékezik.

Pőcze József leírása alapján

Download this article as an e-book

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon