"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
Beavatás
Beavatás

Beavatás

A múlt héten különleges élményben volt részem. Felhívott egy németországi spiritiszta barátom, és lelkendezve mesélte, hogy olvas egy könyvet németül, és hát az valami fantasztikus! Nekem is el kell olvasnom, szerinte magyarul is megjelent, Elisabeth Haich írta, Beavatás a címe. Ráadásul 2 kötet. (folytatás a blogban.)

.

Rákerestem a neten, megtaláltam.

Nemcsak a könyvet, hanem egy érdekes változatát: a felolvasottat. Szántó Andrea operaénekes régi vágyát megvalósíva éppen a napokban kezdte el felolvasni ezt a könyvet.

A 18.2-es részt belinkelem.

„Elisabeth Haich: Beavatás I. 18./2 Küzdelem a világosságért” megtekintése a YouTube-on

Elisabeth Haich: Beavatás I. 18./2 Küzdelem a világosságért
Szántó Andrea operaénekes

Itt van szó arról, ahogy Haich Erzsébet próbálkozik a médiumi írással. Pont úgy, ahogy Grünhut könyvében olvasta ezt Prohászka  Antallal kapcsolatban. (a könyveket Pátkai Páltól kapta)

Én nem olvastam a Beavatást. De hátha közületek valaki ismeri? Kiváncsi lennék a véleményetekre. Mit gondoltok erről a könyvről?

Mellékelem linken a két könyv olvasható pdf-jét, hátha így nagyobb kedvetek lesz hozzászólni…

Download this article as an e-book

One comment

  1. Reiner Ágoston

    Beleolvastam. Biztosan érdekes, de… rögrön belebotlottam egy gondolatba: “Tanítómesterem ezen szavai hallatán ellenállhatatlan vágyako­zás lett úrrá rajtam a teljes függetlenség iránt, és megszabadultam attól a romlásba vezető hozzáállástól, amely kívülről vár segítsé­get. Nem olyan tanítóra van szükségem, aki befolyásol, hanem olyanra, aki arra tanít, hogy ne hagyjam magam befolyásolni.” Ez a makacsság és önmegváltás alapállása, amire a szellemtan is utal (bár nem ilyen élesen), amellyel nem lehet túl jutni a harmadik szférán. Jó összehasonlítást ad Emáhuel szellem a Buddhizmus és kereszténység c. tanításban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon