"Az Evangéliumi Spiritizmus, a Szentlélek kijelentése. Letisztult keresztény hit és erkölcsbölcselet, valamint lélektan: a bűn felismerésének és a bűntől való szabadulásnak mélylélektana. Nagy, értékes, és tiszta világosság, mert magas világok ismereteit, Isten akaratát és Isten törvényeit közli és mutatja meg e szerencsétlen bűnben élő világnak, észérvekkel is alátámasztva a megtérés szükségességét."
Álom a jelenben 1
Álom a jelenben 1

Álom a jelenben 1

Égi tüntetők és háború 

Kecskés István ajándékozott meg bennünket március 9-diki, tehát szombati álmával. Engedélyével hozom nyilvánosságra az álmot is meg a nevét is mert ahogy írta – “Picit elgondolkodtam ezen, de igen, ez egy olyan álom amit talán közzé kell tenni. Vállalom a nevem is, mert ha valakinek kérdése lesz vagy kommentje, akkor meg tud találni.”

Én pedig azért írtam, hogy a jelenben, mert néhány tanulságos álmot szeretnék előhozni majd később a múltból is. Esetleg várom azok jelentkezését, akiknek hasonló megnyilatkozásuk lehet – akár úgy is hogy nem kerül nyilvánosságra.

Égi tüntetők és háború – az álom

“Egy nagyobb épület udvarában voltunk, amelyet szántóföldek vettek körül. Nem tudom kik voltak velünk.

Felnéztünk az égre, mert furcsa felhőjelenség kezdett kialakulni. Egy óriási félkörben sötétedtek a felhők, mozogtak is, kör alakban. Egyre többen néztük, és próbáltuk kitalálni hogy mi az. Eszembe jutott egy tanulmány miszerint egyfajta mesterséges időjárásfegyver tud ilyen jelenséget kialakítani. Ezt mondtam is a mellettem lévőknek és aggódva néztük tovább, hogy mi lesz ebből.

Amikor közelebb jöttek akkor a fekete felhőből sok kis repülő lett, akik ilyen alakzatban repültek. Mind feketék voltak. Egy nagy hosszú magyar zászlót is húztak magukkal, ami elég gyászos képet festett: szürke-fekete körvonal és csóva volt a három színű zászló körül.

Néhányan, akik talán sárkányrepülősök voltak, leszálltak hozzánk és odajöttek beszélgetni. Megkérdeztük, hogy mit csináltak? Azt mondták, hogy felvonulva tüntetnek a háború ellen és a béke mellett. Kérdeztem, hogy milyen háború, az ukrajnai? Azt mondták igen. Azután még folytattuk a beszélgetést az egybegyűltekkel, politika is beszövődött, még S. Gy. nevét is mondtam.

Később a nagy teraszon sok ember leült az asztalokhoz, talán enni készültek, mint egy lakodalomban. Éreztem, hogy beszélnem kell. Felálltam és kértem, hogy figyeljenek rám:

– Röviden arról van szó, hogy jön a “világvége” – Erre a feleségem közbeszólt, próbált elhallgattatni és meggyőzni, hogy ne mondjak ilyeneket. Én nem hagytam magam, éreztem hogy végig kell mondanom. Folytattam:

– Talán a feleségem azt gondolja, hogy megőrültem és nincs igazam, de szeretném, ha végig tudnám mondani, és utána mindenki, ő is elmondhassa, amit akar. A világvége szót azért használtam, mert az egyszerű ember így érti meg mi is a lényeg.  

– Jön a harmadik világháború. Európában kiterjed a háborúskodás. Nem biztos, hogy minden területen, minden országban hadiállapot lesz, de elszegényedés várható, mert a háború kiadása mindent felemészt. Ezért jó, ha mindenki elkezd imádkozni, böjtölni és kevesebbet fogyasztani. (Arra gondoltam, ha hosszászokik a böjtöléshez és nyomorgáshoz akkor túl lehet élni.) – Ezzel befejeztem a szónoklást.

Ezután kimentem, találtam egy táskát, ami tele volt élelemmel. Valaki másé lehetett, aki régebben hagyhatta el, mert öreg, megromlott ételek is voltak benne. Elkezdtem válogatni, és kidobáltam ami romlott volt. Először úgy tűnt, csak egyharmada rossz, de végül mindent ki kellett dobjak, nem maradt semmi.

Közben egy kisvasutat láttam ezen a helyen, amelyen egy kis vonat közlekedett, de erre az emberek csak ráállni tudtak, mint a gördeszkára, egymásba kapaszkodva tudtak csak utazni.”

*

Az álom értelmezése:

A feketébe öltözött béketüntetők gyászolni fognak: akár az országot, akár a halott szeretteiket. A háború sok országot érint, és mivel a magyar zászlót láttam, ez a terület is érintve lesz. Elszegényedés lesz jellemző az egész térségre, talán egész Európára.

Az üzenet: alkalmazkodjunk ehhez már most, mert az ember fokozatosan könnyebben változik, mint hirtelen. Sokakkal ellentétben, megvan a lehetőségünk, hogy készüljünk, böjttel és imával, mert Isten gondoskodik, hogy gyermekeit időben ellássa tanáccsal és megvédje.  

A felségem, aki a lelkem egy része, szimbolizálta a „illedelmes” viselkedést, ami gátja annak, hogy erről szó legyen, mert arra törekszik, hogy ne botránkoztassak meg senkit. Rám jellemző ez, hogy nem szeretnék senkit megsérteni, se ijesztő vagy lehangoló dolgokról beszélni. Mégis le kell küzdjem ezt a gátat, és át kell adjam az üzenetet.

A megromlott régi élelem a táskában szimbóluma annak, hogy a régi szellemi táplálékot ki lehet dobni teljesen, nem fogyasztható, nem használható. Ez elsősorban a vallásokra vonatkozik, a rendszerben lévő tanitásokra és tudásra.

A kisvasút, amin az emberek egymásba kellett, hogy kapaszkodjanak, egy szerényebb életet szimbolizált, ahol összefogással még haladni is lehet. Nem lesz kényelmes ülés, hanem állni kell és kapaszkodni a testvérekbe, mert különben leesik az ember – tehát a kisközösségek fontosságára utal. Lassan fog menni, és talán nem is tud olyan messzire menni. Azt is üzeni, ne várjunk el sokat, és nagy távolságokat sem tudunk majd leküzdeni könnyen. 

Kecskés István 2024-03-09

Download this article as an e-book

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow by Email
Facebook20
fb-share-icon